Jeg hedder Wicki og er vokset op i en lille by på Lolland, Rødby. Her har jeg hele min barndom været omgivet af husdyr (hunde, katte, heste og kaniner). Jeg er slut 30 og bor sammen med min kæreste Mikkel og sammen har vi vores datter Cali på 4 år. Vi bor på midt-sjælland i udkanten af Haslev by med et stort hus og have.

Jeg er uddannet tjener og har været i restaurationsbranchen de sidste 18 år, og har fornyligt startet webshoppen canem.dk hvor der er foder/godbidder samt udstyr til hunde og katte. Specielt store hunde har jeg fokus på.

I 2012 fik jeg min første dogue de bordeaux. En race der havde fascineret mig meget siden jeg var barn og så filmen “Turner & Hund” – og som dengang vakte stor opsigt for racen. En film de fleste nok kan huske, og hvor alle forbinder navnet Hooch, med en dogue de bordeaux.

Grunden til at der skulle gå så mange år før jeg fik en ddb – er som for så mange andre – uddannelse og arbejde. Al min fritid gik i heste verdenen og mine lange arbejdsdage var ikke indbydende for et hundeliv. Da jeg fik nyt job med kortere dage, tog jeg muligheden og sprang til med det samme da der var hvalpe. Selvom der efterfølgende har været nogle meget lange dage på jobbet (branchen er jo sådan) så blev Wilma hurtig alle’s ven. Hun var tit med på job, hvor hun fik et hjørne med sit tæppe og sin bamse.

Det hele startede med Wilma

Jeg købte Wilma (Den Røde Løber Aime’s Honey) af min barndomsveninde, som er ejer af Kennel Den Røde Løber, en veninde som jeg dengang så “Turner og Hund” med. Og en veninde som jeg idag har et nært samarbejde med i forbindelse med udstilling og avl. 

Igennem årene er det blevet til en del hundeudstillinger i Danmark og Sverige, og med gode resultater. Wilma er blevet Dansk og Svensk Champion, og har nu fået lov at gå på pension.

Fra hundeejer til kennel

Min fascination af racen og dens personlighed gjorde at jeg valgte at tage Dansk Kennel Klub’s opdrætteruddannelse, jeg søgte om kennelmærke og blev godkendt registeret i FCI. Herefter var planen at jeg ville give Wilma titlen som mor. Desværre lykkedes dette ikke. Wilma fik en slem livmoderbetændelse og hun endte med at få livmoderen fjernet. 

Idag har vi 2 ddb’er. Wilma og Neemi. Neemi (Redrum Haily’s Neemi) er fra et opdræt i jylland. En opdrætter som havde Wilma’s søster. Så da hun fik et kuld hvalpe, var jeg nødt til at få en hvalp derfra. Planen er derfor, at Neemi så skal føre de gener videre, som jeg ville ha haft Wilma til. Så forhåbentlig kommer det til at lykkes når hun er gammel nok.

Mange gode venskaber er blevet skabt via denne race. Og idag har jeg meget glæde og et godt samarbejde med Kennel Den Røde Løber (Lolland), og Kennel Red Skulls (Nordsjælland).

Udover Wilma og Neemi har vi også 2 katte, Garfield (Rød, Maine Coon) og Terkel (Sort, Maine Coon/Ragdoll).

 

Wilma 7½ år & Neemi 2 år